1NVEST0R MAND1R1 maen SAHAM bener

belajar MANDIRI, akan JAUH LEBE SUKSES (SEJAK 210809)

yolanda: perbaikan bukan berarti sudah sembuh… 30 Januari 2009

Filed under: Investasi Reksa Dana — bumi2009fans @ 7:38 am

I am Investor: Reksa Dana Pasar Uang bo
Associated Press
Money fund assets rose to $3.9T in latest week
Associated Press, 01.29.09, 06:28 PM EST

Total money market mutual fund assets rose by $11.30 billion to $3.904 trillion for the week, the Investment Company Institute said Thursday.

Assets of the nation’s retail money market mutual funds fell by $5.70 billion in the latest week to $1.352 trillion.

Assets of taxable money market funds in the retail category fell by $1.272 billion to $1.055 trillion for the week ended Wednesday, the Washington-based mutual fund trade group said. Tax-exempt fund assets fell by $4.42 billion to $297.32 billion.

Assets of institutional money market funds rose by $16.99 billion to $2.552 trillion for the same period. Among institutional funds, taxable money market fund assets rose by $19.16 billion to $2.362 trillion; assets of tax-exempt funds fell by $2.17 billion to $198.88 billion.

The seven-day average yield on money market mutual funds fell in the week ended Tuesday to 0.48 percent from 0.55 percent the previous week, said Money Fund Report, a service of iMoneyNet Inc. in Westboro, Mass. The 30-day average yield fell to 0.59 percent from 0.66 percent, according to Money Fund Report.

The seven-day compounded yield fell to 0.48 percent from 0.55 percent the previous week, and the 30-day compounded yield fell to 0.60 percent from 0.67 percent, Money Fund Report said.

The average maturity of the portfolios held by money funds was 48 days, unchanged from the previous week, said Money Fund.

… kalo reksa dana pasar uang di amrik gimana keadaannya? well, info di atas menunjukkan bahwa terjadi perbaikan total aset, karena investor institusi berbalik arah untuk membeli dan memasuki pasar itu kembali … investor ritel masih butuh dana segar, jadi banyak yang jual dan ternyata dibeli oleh pemodal raksasa … apa makna ini? kepercayaan dan keyakinan diri kelihatannya mulai kembali slowly but sure
di indo apa yang terjadi? tampaknya setelah 2 kejadian penting: rush pada PNM PUAS dan Nikko Kas Manajemen sehingga terjadi proses pengalihan secara perjanjian ke reksa dana terproteksi yang diredeem secara teratur atau sekaligus, sekarang ini semua reksa dana sudah mulai menemukan ekuilibrium baru
… kestabilan emosi dan pemahaman investor terhadap proses investasi di reksa dana lah yang menyebabkan situasi tidak memburuk … orientasi gw cukup jangka panjang sih, jadi mantap mengamati fluktuasi, dan sekaligus meraup peluang hari demi hari … semoga ekonomi tidak seburuk apa yang dibayangkan ROUBINI bahwa ekonomi amrik diambang DEPRESI … well, Dr Doom hanya manusia biasa, walau pun sangat punya data dan mampu menganalisis ekonomi secara hebat … kita liat aja, sambil mempersiapkan diri dengan bekal diversifikasi dan long-term view

Iklan
 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s